Liste over praktiske værktøjer online som jeg selv bruger

Liste over anbefalede praktiske værktøjer

Wordpres hjemmeside/blog

Der findes et hav af wordpres skabeloner kaldet themes. Og for at gøre det mere uoverskueligt, så er mange af dem forældede og svære at redigere i.  Vi anbefaler:

Thrive themes.

Tilbyder 10 skabeloner med forskellige formål. Hvis du vælger et tema herfra vil jeg anbefale at købe enten et tema og deres Plugin pakke, eller blive medlem og få adgang til hele baduljen.

Deres content builder er virkelig fantastisk. Hvis du allerede har et wordpres theme, kan du evt. bruge Thrive themes content builder, til at lave virkelig flot og varieret indhold.

Se demovideoer her.

 


Billedredigering

Picmonkey

Simpel billedredigering og mulighed for at formindske billeder så de ikke fylder så meget at uploade på din hjemmeside. Gratis men med opgraderingsmulighed.

Canva

Mit yndlingsværktøj til at lave billeder til facebook annoncer oa. Du kan lave alt fra opslag, visitkort, opslag til sociale medier, annoncer og bannere til din hjemmeside eller facebook. Masser af billeder du kan bruge til kun 7 kr. pr. stk. + gratis features.


Billeddatabase

Dreamstime

Smukke billeder til din hjemmeside og markedsføring kan du finde rimeligt billigt her . Du kan vælge og vrage mellem masser af billeder og putte dem du godt kan lide i en lightbox (gemmekasse).

Du skal selvfølgelig betale for de billeder du vil bruge, men du kan godt downloade nogen billeder med vandmærke og sætte dem ind på din hjemmeside for at se hvordan det ser ud, inden du køber dem. Hvis du kun skal bruge billederne online, kan du nøjes med at købe den mindste størrelse.

Se her en oversigt over 53 steder du kan hente gratis billeder. De er på engelsk – så hvis du er i tvivl brug evt. google translate.

Bruger du Canva kan du også få en masse billeder rimelig billigt.


Sælg online kurser og forløb

Easyme

Easyme er den nye dreng på blokken når du vil sælge online kurser. Det er en simpel og økonomisk meget fornuftig løsning, specielt for begyndere. Det er ikke sikkert du behøver andet, så start her.

Simplero

Simplero er også et godt bud på, hvordan du kan sælge online kurser og forløb. Du kan arbejde med systemet gratis indtil du er klar til at åbne din butik. Jeg vil anbefale at du får lidt hjælp til din markedsføring, så du får så meget som muligt ud af denne mulighed.

 


Betalingsløsninger

Stripe

Stripe er den nye betalingsmetode som er dejlig nem at have med at gøre. Den kan integreres med mange forskellige systemer som webshops og Easyme og Simplero.

Paypal

Meget omfattende betalingsløsning som er gratis at oprette men koster et gebyr pr. betaling. Lidt tidskrævende at hitte ud af, men det virker når det er sat op. Praktisk praksis tilbyder hjælp til opsætning af Pay Pal betalingsløsning.

Mobilepay

Gratis for den første milion der tilmelder sig! indtil 2016 og gratis for Danskebank kunder. Dine kunder kan overføre 1500 kr. pr. dag og du kan modtage op til 50.o00 kr. om året på denne måde. Det bliver fremtiden med mobilbetalinger, så opret dig i dag.


Noter og dokumentopbevaring

Dropbox

Nærmest uendelig meget gratis plads til billeder, video og dokumenter. Få fat i dine ting fra alle computere og din mobil.

Evernote

Super værktøj til at skrive noter i, gemme hjemmesider du vil finde igen. Det smarte er at du kan søge på indholdet i noten og finde det, selvom du ikke kan huske titlen. Du kan dele noter via email og opdele indholdet i mapper for orden i tingene. Gratis med masser af plads. Jeg har ikke opbrugt min gratis plads efter 4 år.


Email nyhedsbreve

Easyme

Gratis at bruge Easyme til at sende mails

Mailchimp

Amerikansk system hvor du kan bygge smukke nyhedsbreve og sende til alle dine kunder. Lidt gratis, men regn med at bruge omkring 60 kr. om måneden for op til 500 modtagere. De har forskellige betalingsplaner. Nemt når du først er kommet igang, lidt overvældende til at starte med. Praktisk praksis har et kursus i Mailchimp hvor du kan lære alt om opsætning og alle mulighederne med email markedsføring.

Pop op til din hjemmeside

Du kan både få pop up bokse og “slide in” bokse med dette plugin fra Thrive.

Se demovideo


Leadpage (mini hjemmesider til tilmeldinger til nyhedsbreve og webinarer)

Easyme

Det er gratis at bruge Easyme til at lave hjemmesider f.eks landingssider.

Thrive Leads

Hvis du har en wordpress hjemmeside. Så prøv dette plug in. Det er nemt og virker godt. Det er også væsentlig billigere end Leadpages.

Se demovideo


Postrotation – automatisk post på Facebook

Recurpost

Opret opslag i forskellige kategorier og genbrug dit materiale og spar en masse tid, mens du får flere følgere.


Lydredigering

Audacity

Gratis og ganske fremragende redigeringsværktøj hvis du ønsker at lave lydfiler eller simpelthen forbedre lyden på videoer du har lavet. Vil kræve et par timers tilvænning. Skal downloades til din computer. Gratis

lav lydfiler om

Ændrer hurtigt formatet på dine lydfiler hvis du har brug for det.


Video

Youtube

Gratis at lægge videoer ind – og putte dem tilbage på din side. Giver dig højrere ranking i Google da Youtube er ejet af Google. Der er masser af smarte ting man kan gøre – skriv hvis du er interesseret i videokursus i mulighederne på Youtube.

Skærm optager (screen recorder)

Jeg kan desværre ikke anbefale nogen gratis programmer til det formål, da alle jeg har prøvet har haft alvorlige fejl og mangler,

Jeg er meget glad for at bruge et plug in til Chrome der hedder Screencastify. Det optager din skærm og lader dig downloade videoen bagefter, eller gemme den i Google Drev.

Bagefter kan du redigere den enten i Filmora (fra wondershare) eller f.eks Imovie.

Du kan også købe programmer som Camtasia til pc og screenflow til Mac.

Dog er det muligt at bruge f.eks Google Hangouts som optagefunktion i forbindelse med et webinar.


Online Booking

Easyme

Både online booking af behandlinger, hold og betaling online. Du kan tilkøbe modul som gør det muligt at sælge online kurser. Meget brugervenligt. Jeg bruger det selv og vil anbefale det mget varmt


Hvis nogen af linksne er afgået ved døden, så skriv straks til mig – det er så irriterende med døde links.