15 myter om at lave online kurser, som du ikke skal tro på

Myte #1 Det er upersonligt at lave online kurser 

Line Bram Pedersen er et af de mest fantastiske mennesker jeg kender. Jeg er glad for at kalde hende min veninde💃 og hun har inspireret mig enormt meget både personligt og i mit arbejde.🙆

Line er utroligt optaget af connection med mennesker og hun laver både fysiske retreats og online kurser. 🤗

Hvis nogen skal modbevise myten om at online kurser er noget koldt og distanceret noget, så er det hende.👩‍❤️‍💋‍👩

Både hun og jeg har nemlig den oplevelse at man som udbyder af online kurser sagtens kan have en tæt forbindelse til sine kursister 👭og sørge for at de får den læring og den transformation som man være sikker på at de får.👩‍🎓

Så hvis du har holdt dig tilbage fra at lave online kurser, fordi du frygter at miste forbindelsen til dine elever, eller ikke kan være sikker på at de udvikler sig i den rigtige retning, så kan vi ihvertfald aflive den myte.

Myte #2 Det er teknisk svært at lave online kurser 

I det spørgeskema jeg har lavet, er der en meget tydelig trend, der viser, at folk virkelig frygter det tekniske aspekt af online kurser.

Og det er virkelig en skam, for i de sidste år er der kommet så mange nemme tekniske løsninger på markedet. 😍🙏

Det, som i virkeligheden er problemet, er nok, at det er uoverskueligt for dig at finde ud af, hvilke programmer der passer til dig, og så bliver det selvfølgelig svært at komme videre.

Jeg kan selv blive virkelig træt og også vred, når jeg hører folk i markedet undervise i gamle metoder eller anbefale programmer, som er langt mere komplicerede at bruge end andre (og endda også billigere) løsninger. 🙀

Derfor har jeg gjort det til en mission at rådgive mine kunder meget mere præcist og ikke være partisk i forhold til, hvilke programmer jeg anbefaler. Det skal virke for dig, og det skal være så simpelt som muligt. 📋✅

På Online Kursus Bootcamp, handler en meget stor del af materialet om, hvilke programmer og software, du med fordel kan bruge, så det både bliver billigt og nemt for dig at lave dit online kursus. 👩‍💻

Jeg kan godt love, at hvis du deltager på bootcampen, så får du lettet din frygt for teknik helt enormt. Vi skal nok få dig i mål. 🏆🥂

Myte #3 Du skal have mange følgere, før du kan få succes med online kurser

I min spørgeskemaundersøgelse kommer der ofte en bekymring op for, hvordan man dog skal sælge et online kursus, hvis man ikke allerede har en stor emailliste eller følgerskare.

Og den bekymring er naturligvis reel nok og også klog, for én af de vigtigste ting du skal overveje er netop: Hvordan får jeg det solgt? – og solgt nok til at det kan betale sig. 📈💰

Det er godt, at du tænker sådan, for det er nemlig også en myte, at man bare kan proppe et online kursus på sin hjemmeside, og så sælger det sig selv.

Heldigvis er der mange måder at nå et publikum på, også selvom du har meget få eller slet ingen følgere. 😻

Det er én af de ting, vi underviser i på Online Kursus Bootcamp.

Metoden går i korte træk ud på at lave noget larm omkring dit kursus, allerede inden det er færdigt. Det gør nemlig, at folk engagerer sig i processen og begynder at følge dig. 🙋

Det kan du gøre med opslag på Facebook og et minimum af annoncering, eller ved at lave et partnerskab med nogen, der har kontakt til en kundegruppe i forvejen. 

Det kommer vi meget mere ind på i Online Kursus Bootcampen.

Myte #4 Jeg skal have styr på alt, inden jeg går i gang med at lave et online kursus 

Igen og igen hører jeg, at folk desværre går i stå med at få lanceret et online kursus, fordi de har en idé om, at de skal have alt klappet og klart, inden de kan begynde at markedsføre det. 

Sådan er virkeligheden bare ikke.

Det ville være helt overmenneskeligt, hvis du havde styr på alle led i processen, inden du gik i gang. 

Det du mangler, er nok mere at vide, at du kan få hjælp til processen, så du ikke går i stå undervejs.

For ALLE vil det være sådan, at når man starter ud med noget nyt, så er der nogle hvide pletter på landkortet. 🗺De ting du mangler at vide, finder du ud af, når udfordringen opstår.

Derfor har jeg skabt Online Kursus Bootcamp, som er til dig, der virkelig gerne vil i gang med online kurser, men som gerne vil have støtte til processen. 💜

Myte #5 Det er en helt uoverskuelig og stor process at lave et online kursus

Det er virkelig en stor frustration for mange, at de ikke føler, de kan overskue processen for at lave et online kursus.

Det er bare ikke din skyld. Der er en masse folk, der underviser i det her, som gør det unødigt komplekst, og det gør mig faktisk vrissen. 😤

Det behøver ikke at være helt uoverskueligt at lave et online kursus. 💃

Mit råd vil altid være at starte med at lave et lille kursus om et meget afgrænset emne og så gøre den tekniske del af det så lavpraktisk som overhovedet muligt.

Det er blandt andet det, vi underviser i på  Online Kursus Bootcamp. 👩‍🎓

Myte #6 Jeg skal lave kurset helt færdigt, inden jeg kan begynde at sælge det

Denne her myte er også en rigtig killer. ☠🎃Ud over at mange kommer til at lave et alt for stort kursus første gang, så er det her med at skulle have alt materialet klar inden lancering en total dræber for kreativiteten.

Du har sikkert hørt udtrykket: Et menneske er ikke en ø, og det gælder i den grad for processen med at lave online kurser. 🏝

Det er nærmest umenneskeligt svært at sidde og lave materiale til folk, man ingen føling har med. At man ikke får feedback eller har følelsen af, at nogen faktisk sidder og venter på at man leverer noget godt til dem, suger al motivationen ud af dig. 

Det er derfor, jeg altid underviser i en metode, der netop giver dig den der vigtige følelse af tilknytning til dine kommende kursister. 👩‍❤️‍👩

Metoden går ud på at lave noget promovering af kurset, inden det er færdigt, og give dine kommende deltagere mulighed for at være en del af processen.

Det giver dig den fordel, at du får feedback og gode idéer, og ved at der er nogen der hepper på dig. 👯 Samtidig er det lettere at sælge til folk, der har har engageret sig i tilblivelsen af dit kursus.

Myte #7 Online kurser sælger sig selv og er passiv indkomst

Av av av! Hvor har jeg hørt denne her mange gange. Der findes desværre skuppelløse mennesker, der gerne vil snyde andre for deres penge ved at undervise i metoder, der hævder, at når først du har lavet et online kursus, så kan du bare læne dig tilbage og slikke sol i en hængekøje resten af dine dage. ☀⛱

Hvis du også har mærket en sund skeptisk stemme hviske i dit indre, at den nok ikke er helt god den dér, så har du ret.

Online kurser sælger ikke sig selv, og alle former for salg kræver et engagement. Heldigvis. 🙏

Men når det så er sagt, så kan det faktisk ret tit føles som passiv indkomst, når du har knækket koden til, hvordan du sælger et online kursus med succes. 🗝🔓

Hvis du gør det rigtigt, så vil den mængde af arbejde, det kræver for at lave et virkelig godt salg, være væsentligt mindre, end hvis du skulle tjene de samme penge ved kun at hjælpe folk 1:1.

Og jeg siger ikke, at du skal trække dig helt ud af kontakten til dine kunder. Det vil både være synd og en dårlig forretning.

Enhver sund forretning har kontakt, lytter og hjælper deres kunder. Det giver også meget mere tilfredsstillelse for begge parter. 🤝💛

Det er dog sjovere at kunne disponere mere frit over din tid og måske kun arbejde 3-4 timer i det daglige, hvis det er det, du har lyst til. 💃

Myte #8 Et online kursus skal indeholde alt hvad du ved

NEJ NEJ NEJ, og atter NEJ. Denne her idé stopper rigtig mange fra at komme i gang med online kurser.

Jeg har også hørt folk, der underviser i konceptet “Signaturkursus”. Det går ud på at lave et stort forkromet kursus og tage en masse penge for det, og så er din lykke gjort. 🏵

Det er der selvfølgelig nogen, der har succes med, men jeg kan love dig, at det kan de fleste ikke overskue alene. Alle de store kanoner har et hold af hjælpere til at stå for en masse af arbejdet. Og det koster en formue i timeløn og markedsføringsomkostninger. 😱

Heldigvis kan mindre gøre det.

Jeg startede selv med at lave et online kursus til omkring 499 kr. Jeg fik omkring 250 kunder, og det skabte grundlaget for min virksomhed. 😄❤

Hvis du tager en mindre del af det, du er ekspert i, og laver et online kursus om det, så vil du for det første slippe for at bruge særlig meget tid på det, og du vil samtidig lære at bruge de forskellige systemer, så du bliver fortrolig med det. 😎

Du vil også få et kundegrundlag, som du kan bygge videre på og sælge dit større kursus til senere. Så at lære at kravle før man kan gå, kan være en rigtig sund strategi, også selvom du har store planer på længere sigt. 🚀

Myte #9 Folk er ved at være trætte af online kurser

Holy Moly! Denne her har jeg også hørt et par gange. Ja, der er givetvis nogen, som har prøvet at være på online kurser og fået en dårlig oplevelse. Sådan vil det altid være.

Det, som er rigtig vigtigt at forstå, når du gerne vil have succes med dine online kurser, er, at det ikke er konceptet “online kursus”, du skal sælge. Du skal sælge den transformation, du skaber for dine kursister. Altså du skal have en masse fokus på alt det gode, du gør for folk. 😇At det foregår via et online kursus er mindre vigtigt og kan nævnes som en sidebemærkning.

I øvrigt er der så utroligt mange praktiske fordele ved online kurser, at det er helt ubegribeligt. 💎

Jeg kan godt lide den slags kurser, hvor der både er noget optaget materiale og noget, der foregår live (men stadig online). 👩‍💼💻Det giver en god føling med kursisterne og er den primære kilde til tilfredsstillelse for mig i mit arbejde. ❤

Jeg går efter mine kunders succes, og den kan jeg bedst sikre, når jeg kan være der for dem igennem processen. 🏆

Myte #10 et er usikkert at bruge tid og penge på at lave et online kursus, hvis det nu ikke kan sælges.

JA! Det er måske i virkeligheden ikke rigtig en myte det her, men nu er det ligesom det tema vi kører serien i, så nu kommer den med her.

Det er faktisk rigtig usikkert at bruge en masse tid og kræfter på at bygge et online kursus, hvis det ikke kan sælges. 💸

Man kan selvfølgelig sige, at hvis du bruger 2 eftermiddage på at filme lidt og lave et par lydfiler og laver et minikursus, så går det nok, men et større kursus i mange moduler tager lang tid at lave. ⚙🕰

Så det er helt reelt, at du lige tænker over om, det kan betale sig. 🤔

Det gør jeg også selv, og jeg kan ligesom dig heller ikke fordrage at spilde min tid. Så jeg har udviklet et system, hvor jeg ved, at jeg får succes hver gang. 🥳🍻

Det system underviser jeg i på Online Kursus Bootcamp

I øvrigt er der så utroligt mange praktiske fordele ved online kurser, at det er helt ubegribeligt. 💎

Jeg kan godt lide den slags kurser, hvor der både er noget optaget materiale og noget, der foregår live (men stadig online). 👩‍💼💻Det giver en god føling med kursisterne og er den primære kilde til tilfredsstillelse for mig i mit arbejde. ❤

Jeg går efter mine kunders succes, og den kan jeg bedst sikre, når jeg kan være der for dem igennem processen. 🏆

Myte #11 Du skal lave video med dig selv i fokus i et studie til dit et online kursus

Uhhhh denne her er rigtig grim, og jeg bliver lige nødt til at kaste nogle virtuelle sten efter mine konkurrenter i det her felt. 🖕

Det er helt naturligt, at du måske har denne her opfattelse, at hvis du skal have succes og lave et professionelt kursus, så skal du stå i nypresset skjorte i et hvidt studie og tale i timevis til kameraet. 🎥😬

Jeg kan fortælle dig, at jeg selv gjorde den store fejl at tro, at den slags videoer var nødvendige.

Lige da jeg startede, hyrede jeg mig ind i et studie og fik skudt nogle præsentationsvideoer, som jeg havde skrevet manuskript til og øvet mig på. Gæt hvor mange gange jeg brugte de videoer…

NUL!

De var stive og upersonlige, og de blev også hurtigt uaktuelle. 

Så det, jeg vil anbefale dig at gøre i stedet, er at lave en video med f.eks. slides som powerpoint eller blot bruge dit webcam og sætte dig foran computeren og tale. 👩‍💻💡

Det kan også gøres som live undervisning, så er det endnu bedre og mere vedkommende. Jeg har mange flere tips til, hvordan du kan gøre det endnu mere simpelt at lave online kurser i Online Kursus Bootcamp 

Myte #12 Du skal lave video med dig selv i fokus i et studie til dit et online kursus

Uhhhh denne her er rigtig grim, og jeg bliver lige nødt til at kaste nogle virtuelle sten efter mine konkurrenter i det her felt. 🖕

Det er helt naturligt, at du måske har denne her opfattelse, at hvis du skal have succes og lave et professionelt kursus, så skal du stå i nypresset skjorte i et hvidt studie og tale i timevis til kameraet. 🎥😬

Jeg kan fortælle dig, at jeg selv gjorde den store fejl at tro, at den slags videoer var nødvendige.

Lige da jeg startede, hyrede jeg mig ind i et studie og fik skudt nogle præsentationsvideoer, som jeg havde skrevet manuskript til og øvet mig på. Gæt hvor mange gange jeg brugte de videoer…

NUL!

De var stive og upersonlige, og de blev også hurtigt uaktuelle. 

Så det, jeg vil anbefale dig at gøre i stedet, er at lave en video med f.eks. slides som powerpoint eller blot bruge dit webcam og sætte dig foran computeren og tale. 👩‍💻💡

Det kan også gøres som live undervisning, så er det endnu bedre og mere vedkommende. Jeg har mange flere tips til, hvordan du kan gøre det endnu mere simpelt at lave online kurser i Online Kursus Bootcamp 

Myte #13 Du skal være meget bedre end alle de andre i dit felt for at lave et online kursus

Perfektionisme kan dræbe ethvert forsøg på at lave noget som helst. 

Du ved sikkert godt selv, hvis du har tendenser til at være perfektionist. Det er dødirriterende, at ens hjerne straks går i gang med at finde alle grundene til, hvorfor det ikke er godt nok.

Jeg vil bare sige til det, at hvis du gerne vil lave online kurser, så er et godt sted at starte at lave et kursus for absolut begyndere. 🐒

Hvad end du underviser i, så vil der altid være rigtig mange, som ikke aner en dyt om det. Ja, der er faktisk allerflest kunder til begynderkurser.

Så ud over at det tvinger dig til at gøre det simpelt og let at gå til, så undgår du fælden med at tro, at du skal være Einstein, før du har lov at undervise i dit felt.

De fleste ser en person, som bare er få skridt foran dem, som en ekspert. Og ved du hvad? Du bliver faktisk endnu dygtigere til det du gør, når du underviser i det. 👩‍🎓🏆

Myte #14 Du skal sige dit job op og gå all in, hvis du vil lave online kurser

Denne her myte er rigtig ærgerlig. Den går totalt imod hele formålet med at lave online kurser.

Tankegangen er, at fordi du måske har et fuldtidsjob i dag, så kan det ikke lade sig gøre for dig at lave et online kursus. 

Online kurser tager naturligvis noget tid at lave, det er klart, men du kan virkelig indrette hele processen med at lave det og sælge det, præcis efter hvordan dit liv ser ud lige nu.

Det er den perfekte måde at starte en selvstændig karriere op eller forsøge et nyt tiltag ved siden af noget andet. 

Masser af mennesker, der har nedsat funktionsevne pga. sygdom eller fordi de har sociale forpligtelser der kræver en masse, har fundet frihed i deres liv og økonomi, fordi de har en online forretning. 

Det gælder om at gøre det simpelt, og kun gøre det som er nødvendigt og markedsføre det på en smart og billig måde. 💰

Alt det kan jeg sagtens lære dig på Online Kursus Bootcamp.

Myte #15 Annoncering er meget dyrt og min økonomi kan ikke bære omkostningen 

Æv æv æv for en kedelig myte at være offer for! Aldrig i al den tid jeg har været i det pulserende erhvervsliv, har jeg oplevet noget så profitabelt som online kurser. 😏💰

Alt andet ,jeg tidligere har beskæftiget mig med, har krævet enten langt mere arbejde eller langt større investeringer end at lave online kurser.

At det samtidig er sjovt, er så bare en ekstra fordel. 

Det er klart, at annoncering er noget, som du skal have styr på. Det, som jeg plejer at gøre, når jeg lancerer noget nyt er, at jeg laver et forsalg.

Jeg sælger så at sige kursuspladser, inden kurset er lavet færdigt. Når de første par pladser er solgt, så har jeg forlængst tjent mine penge til de første annoncer ind og kan geninvestere beløbet i flere annoncer. 🔄

Og fordi jeg går op i at være helt tydelig omkring mulighederne her, så kan jeg sige dig, at sidst jeg solgte et onlinekursus, der omsatte vi for 294.000 og købte annoncer for cirka 20.000 kr. Men jeg havde aldrig 20.000 kr. oppe ad lommen på forhånd. De kom ind, efterhånden som salgene kom. 💰

Det kan godt være, du slet ikke er vant til at annoncere med så store beløb, og det skal du måske heller ikke starte med. Det kan være, du vil lave et lille kursus til at starte med, men jeg vil gerne give dig en mulighed for at se, at det ikke er dyrt at annoncere. 💃

Fordi du ikke skal lægge en masse timer for de penge, så kan du tillade dig at bruge penge på annoncer, og dermed tjene mange flere penge.

Første skridt på vejen til dit første succesfulde onlinekursus. Put dit navn og din email her og så får du sendt en adgang til materialet med det samme

Du bliver samtidig tilmeldt nyhedsbrevet fra Praktisk Praksis. Vil du meldes af, så kan du altid gøre det i bunden af de emails du får fra mig.

Får du nyhedsbrevet?

Følg med og få de nyeste og mest effektive tips til din online markedsføring